lena-i-lyckebo

Alla inlägg under januari 2014

Av lena-i-lyckebo - 21 januari 2014 19:54

Blogg fridatowe :Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Många har strukit med...

Jag ler när jag kikar på termometern, -16 grader betyder att småfåglarna och alla andra vilda djur kan hämta andan och har  en chans att klara sig denna hårda vecka som varit. Många svaga individer har fått sätta livet till och det är naturens lag men jag har mått dåligt av att se domherrarna och dom andra söta fåglarna sitta uppburrade och försökt äta från fågelbordet. Stackars djur, att dom inte flyger in mot stan där det är mycket mildare än vad det har varit här nere vid älvdalen{#}.

Nåja, jag pustar ut och hoppas verkligen att vi slipper såna här dagar framöver.

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Många har strukit med...

ANNONS
ANNONS
Av lena-i-lyckebo - 21 januari 2014 15:08

Blogg fridatowe :Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Färska jordgubbar....mums

Vårvärmen är på väg känns det som för nu är det bara -24,4 utomhus{#}. Jag hoppas att det fortsätter stiga för less är bara förnamnet på hur det känns, jag längtar ut från dessa väggar. Ryggen är bättre och i dag kunde jag få på mig kläderna utan att grina illa så kanske jag kan gå till jobbet snabbare än vad jag trodde. Tänka sig att man kan trivas så bra på en arbetsplats så man saknar det så fort man är därifrån!

En kålpudding är på gång i köket, allt är förberett och ska in i ugnen om en timma. Äldsta sonen kommer hit och ska äta med oss men middagen blir lite sen för maken ska handla mat till mamsen innan han åker hem från stan. Det blir lite konstigt då jag är hemma men allt går att lösa så länge man är många som kan hjälpas åt.

Fy rackarns så sugen jag varit på färska jordgubbar i dag.....det godaste som finns men ännu dröjer det innan dessa godsaker finns att köpa{#}

Kramelikramen..

Av lena-i-lyckebo - 20 januari 2014 21:00

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Äntligen....

 Hurra så jag jublar...temperaturen visar -29,8 och jag pustar ut. Äntligen är vi över trettiostrecket och det är ett tag sen{#}. Fasiken...värmeböljan kanske har startat.

Vi ska strax krypa under varma täcket och vakna piggelina här i Lyckebo. Få se hur dagsformen är i morgon?


Puss på pannan och natti, finaste DuBlogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Äntligen....

Av lena-i-lyckebo - 20 januari 2014 20:32

Blogg fridatowe :Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Lite bus måste man få göra....

Hi hi, jag är frusen och trött, händerna och fötterna är kalla så jag ska passa på att retas med min äkta hälft när vi lägger oss{#}

Av lena-i-lyckebo - 20 januari 2014 17:54

Blogg fridatowe :Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Skotersafari i denna kyla, burr

Inte många knop har jag gjort under dagen utan vilat för det mesta och då känns det alltid bättre med ryggeländet. Få se hur det fungerar i morgon då jag kliver ur sängen efter en hel natt i horisontalläge?

 

Hundarna börjar bli mer än rastlösa av allt inneliv. Dom försöker vara ute men tre minuter räcker och sen skäller dom bakom ytterdörren. Det är mildare och bara -31,7 men som det ser ut på långtidsprognosen så kommer varmare luft in först under fredagen, suck. Tack och lov så har inget krånglat i dag, vattnet rinner i kranen och avloppen fungerar men när det blir varmare ute så uppstår problemen. Då går kylan ner i backen så vi får vara förberedda på det{#}.

IceHotels gäster har varit på skotersafari i dag men skotrarna går inte fort. Kan tänka mig hur kylfaktorn blir och hur lätt man får köldskador men dom håller nog koll på detta med stopp då och då.

Ha en fin kväll...........

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Skotersafari i denna kyla, burr

Av lena-i-lyckebo - 20 januari 2014 17:06

Blogg fridatowe :Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Aj som f*n

God morgon. Det var rena cirkusen att kliva upp och försöka få på mig kalsongerna samt tofflorna i morse. Att lyfta högra benet var totalt hopplöst och jag fick sitta ner för att det skulle fungera. Ryggen är inte vad den ska vara och detta tack vare volten i går. En lugn hemmadag blev det av det hela och jag hoppas att det går över snabbt som attan.

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Aj som f*n

Vi har bara -34 i dag och kanske det blir mildare...i går låg kvicksilvret stadigt på trettiosju, varken mer eller mindre. Redan har solen vaknat och börjat stiga upp, tänk så fort dagarna blir längre och ljusare, helt fantastiskt{#}

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Aj som f*n


Av lena-i-lyckebo - 19 januari 2014 18:16

Min blogg på CD   Publicerat söndag 19 januari 2014 18:06

Blogg fridatowe :Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Min blogg på CD

Nu är bloggen på Blogorama räddad för all framtid. 1875 sidors inlägg och sex års bloggande finns på denna CD-skiva{#}. Alla mina bloggvänner finns med, adresser till bloggarna mm. Det känns otroligt bra och oron över att mista allt detta ifall bloggeriet haverera är ett minne blott{#}. Som ni förstår så har jag två ställen där jag plitar ner mina rader, denna på Bloggplatsen är ganska ny, om ni går in på "Andra bloggen" på Länkar så hittar ni mig.

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Min blogg på CD

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Min blogg på CD

 

 

 

 

Vig som en elefant   Publicerat söndag 19 januari 2014 15:39

Blogg fridatowe :Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Vig som en elefant

Få se hur jag är i ryggen i morgon, mattan i glasverandan for iväg under fötterna på mig för en stund sedan när jag bar vedlådan och det blev ett "fritt fall" . Ett knyck som tog rejält kan jag säga men jag klarade mig från att slå huvudet. Mycket korkat av mig att sätta en matta med plastad undersida på isigt golv, hal som ålar blir såna i kylan..{#}. Maken brukar alltid bära in klabbarna men den här gången tyckte jag att det var min tur....

Jag har skurat och fejjat i kyl och sval tidigare i dag så nu skiner det som sola när man öppnar dörrarna, en massa burkar med rödbetor mm där utgångsdatumen har passerats har kasserats och sen har jag strukit och bytt gardiner i allrummet. Tänk vad mycket blir gjort när man inte kan sticka ut näsan , mer än att hämta in klabbar, på grunda av kölden.

-38 har vi för närvarande...SUCKARNAS SUCK{#}


Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Vig som en elefant

 

 

 

 

-39,1   Publicerat söndag 19 januari 2014 11:07

Blogg fridatowe :Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, -39,1

Söndag.......det var -39,1 i natt och kylan fortsätter. För oss är det eldning i kaminen som gäller och att låta en liten stråle vatten rinna i kranen hela tiden. Då slipper vi frysningar i ledningarna. Vedhämtningarna från vedboden är ingen höjdare precis men nödvändigt om vi ska lyckas hålla en bra temp inomhus.

Solen skiner som aldrig förr och jag längtar ut men jag antar att det inte är bra för luftrören, förfrysningar är också en riskfaktor. Hmmm, jag ska i stället ta itu med att skura ordentligt i kylen och svalen..påhittiga jag är i farten igen{#}

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, -39,1

 

 

 

 

-37 hos mig  Publicerat lördag 18 januari 2014 22:28

Blogg fridatowe :Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, -37 hos mig

Gillar inte läget just nu. Vattnet i kranen måste smårinna i natt för att inte ledningen ska frysa och mera ved måste in inför morgondagen...Stor suck{#}.

 

 

 

Sparar bloggen för framtiden...   Publicerat lördag 18 januari 2014 18:29

Blogg fridatowe :Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Sparar bloggen för framtiden...

Vad gör man när det inte finns nåt annat än att sitta inne i stugvärmen denna lördag....? Jo, jag håller på att sätta in min blogg som jag har på Blogorama, sida för sida i en mapp i min hårddisk. 1785 närmare bestämt men det är det värt ifall hela rasket vad gäller bloggspace brakar i framtiden. Sen ska allt sparas på Molnet, en server som ligger på internet, då finns allt kvar som jag skrivit i framtiden och jag känner mig nöjd{#}. Det är ju sex års bloggande, en dagbok, som jag är rädd om.

Trallallallallaaaaaaa, jag är så glad.....

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Sparar bloggen för framtiden...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se