lena-i-lyckebo

Alla inlägg under augusti 2014

Av lena-i-lyckebo - 16 augusti 2014 15:24

    

 

Jag mår hyfsat i dag men känner mig himla trött fastän nästan 12 timmars sömn har avverkats . Magsjukan tog på krafterna och jag har bara småpysslat på gården med sånt som kännts roligt och lätt att ta i tu med. "Gråbo"......en växt som jag slog ihop händerna av förtjusning över när den dök upp på gården för några år sedan, en sån ståtlig och hög växt...till jag visste vad det var! Ett ogräs som faktiskt håller på att ta över 1770 kvadratmeter tomt och kontrollen, suck. Har nån av er erfarenhet av denna olydiga ört??? Skottkärra på skottkärra, full av uppdragna rackare som förvisas till komposten. Dom verkar trivas överrallt, huvvaligen



 


Det är mulet ute men ändå varmt, 11,6 grader är ju inte så dumt. Alldeles lagom arbetstemp och man slipper svettas. Hundarna är nog lyckliga över att sommarvärmen har mojnat och det är mera liv och rörelse med dom. Fick en kommentar att det väntas snö här i Kiruna men så är det egentligen inte. Det vita kommer ofta den här årstiden men då gäller det  såna höjder som Tarfala, Kebne Kaise, staden ligger inte på såna höjder så vi får vackert vänta på det vackra och underbara ett tag till.

 

 


Se här, blommorna blommar ännu och gräset är grönt här i Kiruna  

 

 

Av lena-i-lyckebo - 16 augusti 2014 07:57

 


God morgon. Jag vaknade i ottat trots att det är lördag för jag sov nästan hela kvällen i går mellan toalettbesöken.  Helt plötsligt vid artontiden så startade ett illamående och sen var det kört, diarrè och kräkningar avlöste varandra och en ynkligare Lena får man söka efter. Fy fasiken så man kan må en sån gång  . I dag verkar det vara över så jag misstänker att nåt olämpligt har slunkit ner i magen som inte var helt OK, kanske salamismörgåsen som jag köpte från fiket bredvid mitt jobb.


Mamsen har ramlat omkull i förrgår och det gick så illa att hon har brytit ett revben. Lilla kraken min har ont men man kan ju inte göra nåt med såna skador. Hon måste vila och försöka stå ut till detta läks. Jag har funderingar på att åka upp till henne under helgen och försöka förgylla hennes vardag med putsade fönster och gardinbyten, få se om jag orkar.


Ute har hösten börjat visa sig, en del lövträd har startat med färgskiftning, luften är mycket klarare och dofterna har förändrats. Om mornarna ligger dimman över älven för vattnet är varmare än luften. Denna lördag visar termometern endast 9 grader men säkert blir det ca 15  som i går.


 



Av lena-i-lyckebo - 12 augusti 2014 19:52


 



Hej alla härliga människobarn, här öser det ner i dag och jag njuter för fulla muggar. Det känns helt rätt att sitta inomhus och bara slappa utan en massa "måsten" såsom gräsklippning mm.  Ser att gräset frodas och växer av allt det våta men det kommer en helg snart då jag får tanka klipparen och ta i tu med extra motion.

 

 

Jag har bestämt mig för att bli vän med denna blogg nu men det har tagit sin tid. Alla bloggvänner i utlandet på Bloggspace har kvar sina bloggar så det verkar bara vara här i Sverige som det hänt nåt konstigt. Kanske Domännamnet inte är betalt igen och därför är den avstängd, vem vet? Nu struntar jag i detta och tar nya tag här.

 

Det känns roligt att många kära vänner har hittat mig och skriver några rader, sånt sporrar och jag lovar bättring själv att kika in hos er  . Mannen i mitt liv och jag har varit duktiga och börjat lägga oss tidigt om kvällarna. Dels för att vi är trötta men också för att det är underbart att vakna piggelina i ottan och softa innan det är dags för jobb. Jag hinner med hundarna och morgonstäda, pyssla på och ändå inte känna nån stress, man har lärt sig lite med åren har jag förstått.

 

 

Puss på pannan och natti när det är dags.......

 


 

Av lena-i-lyckebo - 11 augusti 2014 20:00

 

 

Efter en mycket hektisk dag på jobbet då jag knappt hunnit sätta ner rumpan en endaste gång så var det skönt att komma hem igen. Efter middagsmaten tog jag med Towegumman på en skön promenad i skogen och varvade ner ordentligt. Hon var yster och lycklig att få ensamtid med matte och vi njöt nog lika mycket. Tänk sånt under naturen är, den ger en sinnesro och lugn, nu är jag bara trött och avslappnad.

 

Vi har femton grader varmt och solsken, en rejäl regnskur passerade medans vi åt och sen kom den babysocksblå himlen fram igen. En klar och frisk luft har kommit efter den heta och torra sommaren. Jag älskar hösten och ser fram mot härliga dagar framöver. Kvällarna blir mörkare, mysbelysningen tänds och ljus brinner på bordet. Finemang  .

 

 

 

 

 

Av lena-i-lyckebo - 10 augusti 2014 19:26

    


Alltså....på en skala upp till 10 så har jag varit en fullpoängare i dag. Tre fönster återstår innan hela huset, inklusive glasverandan" har fönstrena putsade ut, emellan och in  . Fick ett sådant där ryck som man bara måste hänga med på och energin har flödat. En mulen dag utan en endaste solglimt fick mig att ta i tu med denna trista sak men nu är jag helt galet glad över att ha hunnit med så mycket.


Ett kortare besök blev det också till lilla familjen med släpet bakom bilen. Sonen skulle kasta en massa skräp och bråten så vi hjälpte till att fylla släpet. Det känns så skönt att värmeböljan är putsväck och man orkar göra en massa som bara legat och väntat.  I går låg jag i poolen och gottade mig fast det bara var 14 grader på kvällen. Vattnet höll 33 grader och jag hade russintår när jag väl gav mig. Härligt värre och jag bävar över den dagen då vi arkiverar bassängen inför vintern.



Kramelikramen....

Av lena-i-lyckebo - 9 augusti 2014 10:20


 


God morgon i stugor och torp. Äntligen fick vi en dag här uppe i norr med svalka. Ute är det 11,5 grader och mulen himmel, en lördag perfekt för pyssel inomhus som blivit försummad.

 

 

 


Frysarna har byggt upp is och frost och nu är det hög tid att frosta av. Kupèvärmaren skyndar på det hela så det är nog gjort innan lunchdags, fiffigt eller hur  .

 

Mannen i mitt liv ska ut på "myrtramp" med Zunni om en stund. Jag stannar hemma och avstår från denna motion och slipper mygg och knott som säkert är på hugget när det blivit svalt. Blötmarkerna frodas förmodligen av dessa blodtörstiga flygfän, urk.

 

Hopp och skutt, nu ska jag pyssla på och må bra....  

 

 

 

 


Av lena-i-lyckebo - 8 augusti 2014 22:00



l  


Stort gäsp, såklart är man trött efter att ha skuttat upp ur sängen 04.50 och dragit igång snabeldraken och vaskat golven innan det var dags att åka och jobba. Man måste vara effektiv då kroppen är på hugget  



Sov gott alla fina människobarn, i morgon är en ny dag......


 

Av lena-i-lyckebo - 8 augusti 2014 21:00

 


Älskade pappsen. Grattis på din födelsedag och jag sänder Dig många varma dotterkramisar. Det kändes i hjärteroten då jag vaknade denna morgon och visste att jag inte kunde överraska dig som jag gjort i alla mina år med presenter . Inget födelsedagsbarn som sitter och väntar på sin dotter och ingen pappa som leende hälsar mig välkommen. Tre år har gått sedan jag kramade om dig sist och lika många år har passerat sedan jag klippte ditt vackra silverglittrande hår. Du vet att jag saknar dig och även hur mycket du betyder för mig   .

 

 

Jag fångade solstrålarna i dag och kände att det var du som ville att jag skulle må bra. Vet du en sak....det lyckades och jag känner att du finns nära och hör när jag småpratar med dig då och då. Finaste.......saknar dig och älskar dig så mycket......

 

 

Presentation


Midnattsolen är min sommar och norrskenet min vinter.

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Bloggtid

Kommentarer

Bloggvänner

bloggvänner


Skapa flashcards