lena-i-lyckebo

Direktlänk till inlägg 26 mars 2014

.

Av lena-i-lyckebo - 26 mars 2014 19:04

lena-i-lyckebo.bloggplatsen.se  (Mitt i livet) Publicerat onsdag 26 mars 2014 18:48

Alltså.....vad är det nu då för fel på min första blogg på Bloggspace{#}. Jag försökte skriva ett inlägg i går, i morse och nu i kväll men lika förbenat så är hela skiten segare än den värsta kolan. Man ids inte sitta och vänta på att det ska ske ett under och att det blir publicerat. Än värre är det att försöka komma in på vänners bloggar och man har varken tid eller lust att lägga ner energi på detta just nu, så är det.

Jag ska snabbt flytta över mina inlägg härifrån till min blogg här som aldrig strular, lena-i lyckebo.bloggplatsen.se, ifall allt försvinner igen.

I går och i dag har det varit vårväder i Kiruna, det plaskar under hjulen och solen värmer. Såna här dagar önskade jag att få vara ledig och sola ute i gasset men man kan inte få allt här i livet. Mamma har börjat få tillbaka sin röst igen efter en hård kur men kortisontabletter och hennes glädje smittar av sig på mig. Helt underbart att se henne glad igen och jag är så stolt över hennes envishet. Sicken mamma{#}. Barnbarnen är sjuka och jag ska försöka avlasta lilla familjen för nu börjar känna sig slitna. Barnen sover oroligt och nätterna är ett enda virrvarr för dom. Kanske fammo kan hjälpa till i helgen, åtminstone sysselsätta barnen så deras föräldrar kan göra sånt som halkat efter i deras hem.

Jag väntar på att maken ska komma hem, han har långa skift just nu och vi hinner knappt prata med varandra, tur att det bara är tillfälligt och snart är det normalt igen.

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, <a href=lena-i-lyckebo.bloggplatsen.se" name="media_blog" />

Permalink

Vid femsnåret denna Tisdag....  (Så här bor jag) Publicerat tisdag 25 mars 2014 06:06

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Vid femsnåret denna Tisdag....

God morgon gott folk. Ännu en start på dagen med en sol som sakta kliver upp bakom Jukkasjärvi vid femsnåret och det får livsanden i mig att piggna till. Ett sorl av fågelsång hörs fastän fönstrena är stängda och det kan vara grönfinkarna som sjunger upp sig.

Så här fint var det i går när jag kom hem klockan 17.00 Hundarna ystra och glada efter att precis blivit utsläppta från hundgården och solen flödade i Lyckebo.

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Vid femsnåret denna Tisdag....

Jag och solen.....nyvakna...{#}

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Vid femsnåret denna Tisdag....

Strax blir det bacon och äggröra och jag behöver inte fundera alls på vad jag ska äta till lunch. Svägerskan ska ta med hemlagad palt med fläsk som vi ska äta tillsammans på jobbet. Mums fillibabba så gott och det är länge sen jag satte i mig denna läckerhet. Ska försöka hinna förbi mamsen efter jobbet för att se att allt är bra med henne, det blir bara en kort visit för hundarna väntar otåligt på husfolket. Husse jobbar ju länge dessa dagar så jag kommer hem först.

Ha en fin Tisdag.......

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Vid femsnåret denna Tisdag....

Permalink

En kan ha föraningar  (Mitt i livet) Publicerat måndag 24 mars 2014 19:16

Blogg fridatowe :Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, En kan ha föraningar

I dag har jag passat på att stå ute i solen under rasterna på jobbet, tänka sig så varm den är redan och det hettar på kinderna. Mammas läkarbesök gick bra och hon är snart hemma igen. Det tar ca fyra timmar, enkel resa, för att besöka specialistläkare numera, suck.

Maken jobbar febrilt nu under tre veckor för det är underhållsarbete på hans verk på LKAB. Tre veckor då vi bara hinner säga hej på morgonen och god natt på kvällen. Han har planering att utföra för allt som ska göras och också annat som är mindre trevligt. Kanske han dyker upp snart så jag får krama om min finaste i världen{#}.

Jag fick en ingivelse att hälsa på lilla familjen under lunchtimmen, jag bara ville dit och även ta rast mycket tidigare än normalt. Gissa en svärdotter som blev glad för hon var precis på väg att försöka få en liten trotsig treåring i ytterkläderna och även hinna med att få in vagnen i bilen för Moa skulle följa med. Ett doktorbesök var bokat för Tuva-Lisas utslag på ena kinden och det var ont om tid. Vete tusan hur jag kunde känna på mig att jag behövdes och det har hänt förut? Nåja, det gick som en dans och lillpluttan fick 40:- kronor att köpa ett glasspaket för, bara därför att hon är såååå duktig att gå till doktorn.

Frid och fröjd...nu är det pausvila i kväll för att orka med morgondagen......{#}

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, En kan ha föraningar

Permalink

Solskensmorgon.....  (Mitt i livet) Publicerat måndag 24 mars 2014 06:48

Blogg fridatowe :Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Solskensmorgon.....

Det är underbart att kliva upp ur sängen strax efter fem och hela huset badar redan i solsken. Man piggnar till på direkten och inga sura miner här inte{#}.

En ny vecka ligger framför oss alla och dagarna fylls med nya erfarenheter. Mamma ska till Sunderbyn på återbesök, taxin hämtar henne ca halv nio och jag ska ringa och väcka henne om en stund. Hon får en lång dag med bara reor men det är nödvändigt. Besöket tar nog bara en kvart, sen ska hon hem igen....galet värre men så har vi det här uppe.

Jag fastar i dag och har laddat min lunchlåda med kokta grönsaker och rökt kalkon, en Nutrilett är min frukost och det klarar jag mig bra på.  Extrakilona på min kropp avtar och jag har börjat kunna ha kläder på mig som jag sparat, sånt som varit för småa men för fina för att slängas bort{#}

Önskar er alla en fin Måndag.......

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Solskensmorgon.....

Permalink

Sol, snöfall och ändå så skönt......  (Så här bor jag) Publicerat söndag 23 mars 2014 14:43

Blogg fridatowe :Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Sol, snöfall och ändå så skönt......

Vi var uppe riktigt tidigt i dag, maken klev upp vid sexsnåret och kokade dagens första kanna med  kaffe, inte långt därefter var jag på benen och vi fikade tillsammans. Ett härligt soligt väder visade sig och jag bestämde mig för att raska på och vara ute under dagen. Mannen i mitt liv har jobbat så jag har pysslat på alldeles för mig själv, ibland är detta ganska mysigt och jag får massor med kreativa tankar.

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Sol, snöfall och ändå så skönt......

Så blev det....innan jag hann ut så mulnade det på och flingor dalade ner. Men skönt ändå och endast nån minusgrad. Lekte med hundarna och drog soptunnan till utfarten för dom kommer och tömmer på tisdag.

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Sol, snöfall och ändå så skönt......

Utsikt från gården, älven är belagd av is och snö ännu men jag vet att nästa månad så börjar det ätas upp av solen.

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Sol, snöfall och ändå så skönt......

Nere i Jukkasjärvi har det varit aktiviteter, hundspann och skoterkörning hela dagen lång. Vi ser vad som händer utanför IceHotel från gården och det är trivsamt.

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Sol, snöfall och ändå så skönt......

Mellan snöfall och solsken så gnuggade jag händerna och började pynta och städa i glasverandan. Nya amplar har hängts upp och jag har sopat samt satt ut nya rena mattor och fällar på stolarna.

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Sol, snöfall och ändå så skönt......

Grönfinken har anlänt hit upp, såg några som mumsade i fågelbordet. Åhhh vad jag längtar till den tiden då fiskmåsarna skränar och svanarna flyger förbi. Snart....mycket snart..........{#}

Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Sol, snöfall och ändå så skönt......Blogg tillhörande fridatowe : Lena i Lyckebo, Kiruna i mitt hjärta, Sol, snöfall och ändå så skönt......

 
 
Louise

Louise

26 mars 2014 22:42

Jo, jag försökte hälsa på er på bloggspace i kväll, men det gick ju inte alls det.
Sänder sig en hälsning här i stället. Har inte glömt dig ...

Grönfinkar har vi haft hela vintern här. Bor du alltså för högt upp för dem? Vad vi däremot har haft mer av än vanligt denna vinter är Sidensvansar. Stora flockar har de kommit i. Det är fina fåglar tycker jag ...

Ha det gott. Kram

http://imitttankerum.wordpress.com

 
Ingen bild

vanlig

27 mars 2014 05:30

ja segare än på länge

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av lena-i-lyckebo - 4 januari 2020 15:56


Vad har husfolket dragit in i huset? Man får ju aldrig vara i fred  utan måste hålla ett öga uppe          Nåja, den är ju inte igång för jämnan, tack och lov      ...

Av lena-i-lyckebo - 4 januari 2020 12:25


Hej på er alla.   Det är ett år sedan jag varit in på bloggen och blev så glad att höra att man är saknad, skärpning Lena     Allt har rullat på i mitt liv, en sorglig händelse skedde i Juni månad då min älskade Towe somnade in. Hon blev 14 å...

Av lena-i-lyckebo - 28 december 2017 20:25

    Vi har haft en lugn Jul och firade faktiskt julaftonen på juldagen för barnbarnen var med morföräldrarna detta år. Vi turas om pga att deras föräldrar bor på var sitt håll men båda är med på alla högtider, skönt att kunna vara vänner trots a...

Av lena-i-lyckebo - 23 november 2017 07:47

    God morgon. Jag vaknade före tuppen och sitter här och väntar på att dagsljuset ska komma.  Några timmar har vi på oss att uppleva detta men snart är vi inne i Polarnatten och då är solen under horisonten. Omkring den 15/12 går vi in i detta...

Av lena-i-lyckebo - 13 november 2017 18:54

          Barnbarnen växer så det knakar. Tuva-Lisa är 7 år i dag, går i första klass  och Moa 4 år.  Det finaste som finns och livets efterätt   . Att få viskat i  mitt öra dessa ord "Fammo, du är bäst" är som ljuv musik.       ...

Presentation


Midnattsolen är min sommar och norrskenet min vinter.

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Bloggtid

Kommentarer

Bloggvänner

bloggvänner


Skapa flashcards