lena-i-lyckebo

Alla inlägg under juli 2012

Av lena-i-lyckebo - 17 juli 2012 06:18

Fint att fylla år en solig sommardag    

 

Över 55, tänk så åren runnit i väg   

 

Dagen blir en jobbedag och inget särskilt firande kommer att ske  .


 

En natt med god sömn är lika med en Lena med fullt ös  

 

Lite kaffe sätter sprätt på lilla mig  

 

Sitter och kikar ut och ser ett glittrande landskap  

 

Ett och annat spindelnät glänser som silvertrådar mellan träden  

 

Dagens göromål ligger framför mig innan jag åker iväg  


 

Alla fina människobarn................

 

God morgon på er  

    

Av lena-i-lyckebo - 16 juli 2012 20:50

Go kväll i stugorna. Jag försöker förlika mig med denna nya blogg och det kanske känns OK om ett tag men saknar en del praktiska funktioner som Bloggspace hade och dom är:

 

En vänlista där man också ser avatarerna.

En rulllista på sidan där man ser vilka besökare som kikar in. Då kan man också besöka dessa personer.

Sånt kan ju inte vara så svårt för denna bloggplats att fixa  . Som det är nu så känns det så anonymt att blogga, kanske man blivit bortskämd  .

 

Vattnet i älven har stigit drastiskt sen allt regn och många stugor och hus är i farosonen. Jag ser att vattnet är ändå framme vid husgrunderna och det måste kännas hemskt för ägarna att bara kunna se på. Måtte det inte regna nåt mera under dom närmaste dagarna.

Jag ska inte bli sen och sitta vid datorn i kväll så här rundar jag av för i dag.

Puss på pannan och god natt från ett soligt Lyckebo


 

Av lena-i-lyckebo - 16 juli 2012 17:34


Dofterna som möter mig då jag kliver ur bilen här hemma är fantastiska så här års. Rönnens blommor har en särskild karaktär och Nyponrosbuskarna doftar helt otroligt härligt. Sommar när den är som bäst. Det har varit en fin dag med sol och värme, jag åkte förbi utebadet här i stan och där var det fullpackat med glada badgäster. En liten suck och det var bara att glömma att ta sig ett dopp för lunchrasten är alldeles för kort  


Finaste enkla ros, varje år skänker du mig samma glädje.


Den här stora och tunga takljusstaken köpte jag för några år sedan. Den var så ful att jag föll för den direkt. Med kottar och annat som jag bundit fast så pryder den sin plats över verandabordet.




I kväll ska jag försöka komma i tid i sängen för den förra natten blev si så där. Jag var nog så inne i att fixa och dona med denna nya blogg och kunde inte koppla av när jag kröp ner under täcket.

                

Av lena-i-lyckebo - 16 juli 2012 05:49



God morgon. Klockan var över midnatt innan jag somnade och i dag känns huvudet tungt. Får jag bara upp tempot lite så kommer jag inte att hinna känna efter att det är sömnbrist i kroppen och dagen går som en dans. Solen skiner och himlen är babysocksblå, såklart ska man sitta inne på jobbet men å andra sidan får man ju lön och det är inte fy skam  .

I veckan så åker lilla familjen på semester och jag saknar redan lillpluttan våran, jag vill inte smitta ner dom med hostan för då saborterar jag kanske deras resa och det skulle inte kännas bra. Tur att tiden går snabbt i min ålder för snart är dom hemma igen, fniss.


   Må bäst i dag

Av lena-i-lyckebo - 15 juli 2012 20:20

    


Ahhhhhh, ännu ligger temperaturen på 18 grader och solen står högt på himlen, fast klockan

är 20.30 Vi har ännu några dagar med midnattsol men sen börjar det sakta bli lite mörkare igen. Jag har suttit på bastuverandan efter badet och njutit av att höra fiskmåsarna skräna och se det glittrande älvsvattnet sakta rinna förbi. Livet känns väldans harmoniskt och bra just nu, man uppskattar små ting när livet varit tungt ett tag.

 

I morgon är det måndag och då vet man att det går snabbt mot en ny helg igen. Nu ska jag plocka fram lite prylar som ska med till jobbet och sen blir det sängen med nån bra film innan John Blund hälsar på.

 



lkölök

Av lena-i-lyckebo - 15 juli 2012 18:36

 


 

En sån underbar känsla det är att kunna göra något utan att bli andfådd och helt slut. Sånt uppskattar man inte förrän man haft luftrör som varit trånga som sugrör och lungor som rosslat och levt om. Min förkylning artade sig till en sorts astma som skrämde upp mig ordentligt men med Bricanyl och Mollipect så har livet återvänt en smula.

Maken sitter i bastun och myser och jag ska snabbt ta mig dit jag med. En skön avslutning på en helg som gick alldeles för fort som vanligt.

Puss på pannan från mig  


 



Av lena-i-lyckebo - 15 juli 2012 15:29


God eftermiddag. En varm och solig dag fick vi efter allt regnande.  72 mm väta på två dygn är en hel del och älven har stigit ordentligt under dagen. Fjällbäckarna fyller på och än vet man inte hur hög vattennivån blir.


Mitt älskade Lyckebo, här vill jag leva och bo.


Den absolut viktigaste byggnaden på gården är bastuhuset, där sitter vi ofta och njuter av utsikten och kopplar av tillsammans, snubbegubben och jag.


  


Finnspetsen Skälla och Bearded Collien Towe är två av våra fyra hundar.

            

   

Våran lillplutta Zunni snart fyra månader. Hon är en Långhårig Vorsteh och är en riktig buse. Vi har börjat få ticks  sen hon kom in i huset, fniss.

 


Åsså var det Alfa, våran 11 och ett halvt åring som tar livet som det kommer numera. Lugn och fin är hennes melodi

Av lena-i-lyckebo - 15 juli 2012 13:36

 

 

Hejsan. Min gamla blogg lades ner och det känns sorgligt, efter så många års bloggande så försvann även många dagboksanteckningar. Vi på Bloggspace visste inte om att sajten var i ekonomiskt trubbel så det kom som en chock.

Nåja, nu startar jag om här i stället och hoppas på att trivas som fisken i vattnet och att nya bloggvänner poppar upp.  

 

Jag bor utanför Kiruna och ser IceHotel från mitt köksfönster. Torneälven rinner nedanför tomten och här har vi huserat sen 23 år tillbaka. Naturen betyder mycket för oss och här har vi det gott med våra fyra hundar.

 

Kramelikramen från mig till dig

 

 

 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Midnattsolen är min sommar och norrskenet min vinter.

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<<
Juli 2012 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Bloggtid

Kommentarer

Bloggvänner

bloggvänner


Skapa flashcards